הספר "אי.טי ואמנות אהבת הקולנוע" הוא אסופה של 19 מאמרים מעמיקים, המבוססים על הרצאות של המחבר, קובי ניב, בחוגים לקולנוע ובמחלקות לתקשורת באוניברסיטאות ובמכללות. ניתן להוריד את הספר הדיגיטלי (הוא לא קיים בדפוס) לקריאה *בחינם" באתר ע-ברית. היכנסו לפרטים.
קרא עוד"איך לכתוב תסריט" הישן והטוב כבר לא קיים. אבל יש [בעיקר בדיגיטלי] ספר חדש, מעודכן, משוכלל וטוב הרבה יותר - "תסריטאות". תוכלו לקרוא כאן כמה דברים עליו וכמה דברים מתוכו, שישכנעו אתכם, אני מקווה, לקנות ולקרוא ולהשתמש.
קרא עודב"בזרוע נטויה ובעין עצומה" בוחן ניב שלושה סרטים על מלחמת לבנון: "בופור" (2007), "ואלס עם באשיר" (2008) ו"לבנון" (2009), ומספק מבט מעמיק על התסריטים, הדיאלוגים והליהוקים ומפריך מספר גדול של תאוריות שנוצרו סביבם (דוד רוזנטל, וואלה). כולל קטעים מתוך הספר.
קרא עודהסופר עמוס עוז : לא רק ניתוח מעמיק של הדעות הקדומות החבויות בסרטו המהולל של בניני, אלא גם 'שיקוף' מזהיר ונוקב של השפה הקולנועית בכללה. קראתי אותו מרותק - זה ספר נהדר.[בקישור גם קטעים מתוך הספר]
קרא עוד״הייתכן שיוצרי "ללכת על המים", התסריטאי גל אוחובסקי והבמאי איתן פוקס, הומואים מוצהרים וגלויים, נגועים בהומופוביה עצמית?״ בקישור יש גם קטעים מתוך הספר.
קרא עוד"על מה הסרט הזה?" עוסק בניתוח ובפענוח של חמישה סרטים ישראליים - החיים על פי אגפא, זוהר, שחוּר, חולה אהבה משיכון ג' והבחור של שולי. מאחר שהספר אזל ואין אותו גם בדיגיטלי (שעוד לא הוצא ב-1999) אני מעלה כאן, ועוד אשפר את התצוגה, סריקה של כולו (העמודים מקושקשים קצת, אבל לא נורא) מתוך העותקים שנותרו בידי.
קרא עודארבעה מאמרים על קולנוע וטלוויזיה שפרסמתי בכתבי עת. האחד על המחבר בין הסרטים הישראלים "שחור", "הבחור של שולי" ו"חתונה מאוחרת", השני על הגעגועים, כלומר - המסרים הסמויים, בסדרת הטלוויזיה האמריקאית המצליחה "מד מן", השלישי על אשמתן הכוללת של הנשים בסדרה "הפרקליטים", והרביעי על העיוות המוסרי בסדרה הישראלית "הנערים".
קרא עודספר שלא כתבתי. ערכתי. עיקרו הוא התסריט המלא של ספר הפולחן. אבל יש בו גם ראיון, מעניין מאוד לדעתי, שערכתי עם יוצרי הסרט, התסריטאי חיים מרין והבמאי ינקול גולדווסר, וגם כמה מאמרים מלומדים על סרט ואפילו סיפור קצר של דוד בוסי בהשראת הסרט.
קרא עוד